نویسندگان : محبوبه افسری – قربان محمد پورقاز
چکیده :
در جنگ جهانی اول و دوم همگان گمان می کردند که دوره آخرالزمان است. اما پس از این جنگ ها ، که کشتار آن را حتی قرون وسطی هم به خود ندیده است، کشور های اروپایی و امریکایی وارد رشد اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و صنعتی شدند . و آنجا بود ، نظم جهانی بار دیگر تعریفی تازه را از خود نشان داد ، اروپای ستم دیده در دوره کمونیسم و جنگ های اول و دوم ، چنان با قدرت پیش رفت ، که امروز عمده کشورهای آن ، از اقتصاد و سرمایه خوب بهرمند هستند ، مثال واضح آن آلمان، فرانسه و انگلیس است ، که با ظهور اتحادیه اروپا و تشکیل سازمان های بین المللی کشورهای قاره سبز را به سطح بالا کیفی زندگی رساندند.
روی دیگر سخن این است ، که در جهان پساکرونا ، به نظر می رسد ، که کشورهای صنعتی با رهبری آمریکا احتمالا دیگر صنعتی نباشند ، یا برد با دولت کشوری باشد که برنامه های جامع برای آینده پژوهی مدیریت تحقیق وتوسعه سلامت برای مردم سرزمینشان داشته باشند .
مدیریت تحقیق و توسعه سلامت (R&D manager in healthcare): متخصصی که ارتباط میان تحقیق، تشخیص، درمان و پیشگیری را فراهم میآورد و برنامههای همکاری و پروژههای مشترک را مدیریت میکند.
در کنار هم قرار دادن تیمی از دانشمندان، مهندسان، پژوهشگران ، محقین و طراحان و متمرکز ساختن آنها بر محقق ساختن ، ایدههای نو بالقوه ، و هماهنگسازی میان کل فرایند اشتراکی وظیفه اوست .
این پژوهش با یک روش توصیفی تحلیلی در صدد بررسی و ارزیابی موقعیت جمهوری اسلامی ایران پسا کرونا در عرصه های بین المللی می باشد. چگونگی توافق مجامع جهانی برآینده پژوهی مدیریت تحقیق و توسعه سلامت ، و چه تاثیری بر روی برنامه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و … ایران خواهد داشت ؟ . نویسندگان براین باور است آینده پژوهی مدیریت تحقیق و توسعه سلامت تا همین جای کار برای ایران شرایط و امتیازات جدیدی را در عرصه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگ و … به همراه خواهد داشت ، که این شرایط حتی باعث ارتقای موقعیت و جایگاه منطقه ای جمهوری اسلامی ایران در عرصه ها بین المللی خواهد شد .
.
واژگان کلیدی : مدیریت – تحقیق وتوسعه – سلامت – پساکرونا – 2030 میلادی – آینده پژوهی
بازدید: 148